Gezondheid

De 9 beste fitnessapparaten voor thuis

De beste fitnessaparatuur

Het doen aan fitness heeft diverse voordelen. Je werkt aan je uithoudingsvermogen, wat goed is voor je gezondheid. Je kunt aan je spiermassa werken. Fitnessen is geestelijk ontspannend en dat is heel welkom als je bij je werk intensief je hersenen gebruikt. Je kunt naar een fitnesscentrum gaan, maar dat kost je extra tijd, die je niet altijd hebt, of misschien vind je zo’n centrum niet prettig. Welk fitnessapparaat kies je dan voor in huis? Op die vraag gaan we hier in.

De negen beste keuzes voor een fitnessapparaat

We bespreken hier over de volgende typen fitnessapparaten: hometrainer, roeiapparaat, crosstrainer, loopband, spinningfiets, airbike, recumbent bike, fietstrainer en krachtstation

Hometrainer

Op een hometrainer beweeg je je op een manier, die veel op normaal fietsen lijkt. Je kan vaak diverse programma’s instellen, zodat dat kunt kiezen, dat het beste bij je fysieke conditie van dat moment past. Een hometrainer is een prima apparaat voor het verbranden van eiwitten, koolhydraten en natuurlijk vetten.

Roeiapparaat

Met een roeiapparaat beweeg je op dezelfde manier als in een roeiboot. Daarbij worden veel verschillende spieren gebruikt, zoals je been-, rug- en armspieren. Het fitnessen ermee is daarom behoorlijk compleet en intensief. Je kunt ermee in korte tijd veel calorieën verbranden. Daardoor val je af en werk je ook aan je spiermassa.

Crosstrainer

Op een crosstrainer beweeg je als bij het langlaufen, maar je maakt met je benen geen zijwaartse bewegingen. Vooral de benen en armen worden intensief gebruikt, maar ook de rompspieren. Crosstrainers zijn prima te gebruiken door alle typen fitnessers. Ze zijn geschikt om af te vallen en conditie op te bouwen. Het zijn grote apparaten als ze niet opklapbaar zijn.

Loopband

Op een loopband kan je lopen, joggen of rennen. Omdat je de snelheid van de band kunt instellen, is de loopband voor iedere fitnesser die kan/wil staan. Je verlaagt ermee je vetpercentage en je werkt aan je conditie. Vooral je beenspieren worden gebruikt, en ook enigszins je buik- en rugspieren als je bandsnelheid opvoert. Middels een scherm, van het apparaat of een tablet, kun je vaak kiezen uit verschillende trainingsprogramma’s en/of naar videobeelden kijken.

Spinningfiets

De spinningfiets is een heel compact fitnessapparaat. Het lijkt veel op een hometrainer. Maar bij laatstgenoemde zit je als het ware op een stadsfiets en bij spinningfiets op een racefiets. De spinningfiets is wat meer geschikt voor de gevorderde fitnesser en wordt veel gebruikt voor het intensievere fitnessen.

Airbike

De airbike kan je zien als een combinatie van cross- en hometrainer. Je kunt er intensief mee fitnessen, als je de weerstand ervan opvoert. Bij een lage weerstand is een airbike ook prima voor gebruik door beginners.

Recumbent bike

De naam recumbent bike kan je in het Nederlands vertalen in ligfiets. Je zit op een stoel, maar de rugleuning gaat naar achteren. De trappers zitten ook wat hoger, waardoor je benen horizontaler blijven.

Fietstrainer

Op een fietstrainer kan je een racefiets plaatsen. Dan gebruik je dezelfde fiets voor binnen- en buitengebruik. De weerstand is instelbaar. Soms kan je via een fietstrainer bijpassende videobeelden op je tv krijgen, waardoor die een rijsimulator wordt.

Krachtstation

Op een krachtstation kan je veel verschillende oefeningen doen. Door die voldoende af te wisselen, komen heel veel lichaamsspieren aan bod. Dit is het meest veelzijdige fitnessapparaat voor thuisgebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *